„CSI: Sarah Zürcher“

Srdečne pozývame na prednášku kurátorky Sarah Zürcher (CH), ktorá sa uskutoční v priestoroch galérie Art Books Coffee na Baštovej ulici.

22. november
18. 00 hod
vstup je voľný
prednáška je v anglickom jazyku

….
Sarah Zürcher je nezávislá kurátorka, autorka a dokumentaristka. Od roku 2008 zorganizovala množstvo výstav a festivalov v rámci celého sveta: Londýn, Káhira, Dillí, Sao Paulo, Alžírsko, Paríž, Marseille, Tallinn, Bazilej, Nair, Lausanne a Baden.
V rokoch 2014 až 2016 pracovala ako riaditeľka Múzea Langmatt (CH), ako riaditeľka Art School esba TALM v Tours (F) pôsobila od roku 2009. V rokoch 2002 až 2007, pracovala ako riaditeľka centra súčasného umenia Fri-Art v meste Fribourg.
V rámci svojej praxe pracovala tiež pre Kunsthalle v Berne, Mamco a pre Cabinet des estampes (Print Room ) v Ženeve.
Spolupracovala na niekoľkých projektoch vo verejnom priestore pre mestá Baden a Zürich, ako napríklad Infolge “Kunst Projekt”. Pravidelne publikuje od roku 1990, bola editorkou niekoľkých katalógov. Sarah je členkou AICA a ICOM.
www.sarahzurcher.com


Mikrorezidencia CSI (Curatorial Studies Institute ) je inovatívny rezidenčný formát, ktorého víziou je prelomiť informačnú bariéru medzi lokálnym a medzinárodným umeleckým prostredím. Jeho poslaním je iniciovať vznik osobných kontaktov medzinárodných mienkotvorných expertov z oblasti vizuálneho umenia – kurátorov, šéfkurátorov, riaditeľov, šéfredaktorov, kritikov vedúcich alternatívnych umeleckých centier s domácimi kurátormi, umelcami a kultúrnymi manažermi a aktivistami


program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.