POPkultúra: Filmová celebrita v koži politika

POPkultúra: Filmová celebrita v koži politika

Termín: 04. 12. 2019 o 18:00

Aké je to byť herec a stále baviť a predstierať? Dostávate tým dobrú prípravu na presviedčanie ľudí? Máte vyšliapanú cestu do politiky? Prezentácia sa bude zaoberať fenoménom hercov a zabávačov, ktorí uspeli v politike. Nahliadneme však aj do života politikov, ktorí dokázali v rámci svojej funkcie ľud pobaviť. Zásadnou otázkou večera bude, aké zmeny sa udiali v posledných rokoch v prezentácii politikov. Tézou je, že s ústupom televíznej komiky sa poľom disciplíny stáva politické bojisko. Je politik v zábavnej TV show či malomestskej verejnej estráde poslednou záchranou upadajúceho žánru?

O svetových, českých a pri troche odvahy aj slovenských politikoch a komikoch bude hovoriť Tomáš Kavka z CSPK.

Centrum pro studium populární kultury je občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 2009. Založila ho skupina postgraduálnych študentov z niekoľkých historických ústavov Filozofickej fakulty Univerzity Karlovy v Prahe. Medzi hlavné piliere poslania organizácie patria výskum, popularizácia a aktivizmus. Viac info na: http://cspk.eu

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Za spoluprácu ďakujeme Centru pro studium populární kultury (CSPK).

Vstup voľný.

FB event: https://www.facebook.com/events/1027772160900087/