Drone ² w/ Daniel Kozlík

Drone ² w/ Daniel Kozlík

Termín: 18. júl 2018 o 19:00

Ďalší diel cyklu hudobných diskusií v ABC bude zameraný na u nás ojedinelý subžáner drone/doom. Rozprávať sa o ňom budeme s Danielom Kozlíkom, členom kapiel Boiling Point, Unattended Funeral a Möbius, pričom práve s poslednou menovanou bude súvisieť náš rozhovor. Aká bola Danova motivácia začať sa venovať tomuto hudobnému štýlu? Čo to v súčasnosti znamená spravovať DIY hudobné vydavateľstvo? A ako prebiehalo nahrávanie albumu s významnými osobnosťami domácej aj zahraničnej scény? Aj o tom bude diskusia s Danom.

Primárnym cieľom tejto série diskusií je priblížiť bohaté subžánrové podhubie Bratislavskej, eventuálne slovenskej alternatívnej hudobnej scény. Pôjde o sériu moderovaných rozhovorov za účasti hostí zastupujúcich konkrétne hudobné odnože, pričom každá z debát bude tematicky ohraničená.Pri našich rozpravách sa budeme snažiť o komplexnú analýzu a poukázanie na personálnu a žánrovú prepojenosť jednotlivých projektov, podporenú živými aj reprodukovanými ukážkami, o ktorých výber sa postarajú tí najpovolanejší – naši hostia.

Diskusie budú prebiehať na nepravidelnej mesačnej báze, pričom našou snahou bude pokryť čo najširšie žánrové spektrum. Moderátorom diskusií bude Filip Švantner, ktorý pôsobil ako redaktor českého kultúrneho magazínu Full Moon a taktiež ako redaktor jeho internetového náprotivku Full Moon Zine. Tu sa venoval najmä písaniu článkov a recenziám, pričom jeho hudobnými preferenciami boli najmä noise rock, subžánre hardcore punku a súčasný black metal.

Podujatie z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Bratislavský samosprávny kraj.